2015. szeptember 20., vasárnap

Az esküvői fotósról

Sziasztok!

Nos, úgy gondoltam, hogy egy olyan dologról írnék ma, amit én már "letudtam". Igen, már a fotós is megvan, sőt! Erről majd később.

A legfőbb tanácsom, hogy ne sajnáljatok plusz 10.000 ft-ot az esküvői fotósra! Tényleg ne! Pláne, ha videósotok nincs-, ahogy pénz hiányában valószínűleg nekünk sem lesz. Ezek a fotók segítenek majd emlékezni, s esküvő után osztogatni is illik a közeli rokonságban. Gondoltam,segítek egy picit a választásban.

Főbb szempontok az esküvőtök fotósának kiválasztásához:

1. Stílus

Bizony, ezt kell először megnéznetek! Milyen esküvőtök is lesz?

Vintage? Akkor nyilván az ilyen jellegű képek is bejönnek, érdemes ezen a vonalon elindulni. Ehhez szeretettel ajánlom nektek a mi leendő fotósunkat, Diót, akit innen is puszilok! Facebook oldalát ITT találjátok.





Klasszikusan csini? A tesóméké pont ilyen volt. Modern és elegáns, hát így találtuk meg nekik TNTphotot. 







2. Kellékkel?

Szorosan összefügg az előzővel, hogy végig kell gondolni, hogy a fotóst kellékekkel vagy anélkül kéritek. Ha előbbi verzió tetszik jobban, sajnos picit jobban ki kell nyitni a pénztárcátokat. Érdeklődjetek minden fotósnál, hogy vannak-e kellékei!

 Én most a kedvenc esküvői fotós csapatomat mutatom be nektek, viszont ők NAGYON drágák-, de profik, ketten vannak.
Ők nem más, mint a fénylabor <3. Szerintem zseniális, amit csinálnak. A Facebook-oldalukon rengeteg fotójuk van.

Egyébként ezt nagyon könnyű megoldani, csak egy kreatív fotós meg néhány lom kell, ha Vintage stílusban nyomultok. Mi pl. készítünk cuki dunciüvegeket- videó a csatornán-, összeszedtünk néhány ajtót, bőröndöt, népies holmit, ezeket hasznosítjuk majd Dióval valami gaz közepén. Ja, és persze éljen a csipke!


3. Meddig legyen?

Bizony, ez is egy fontos szempont. Alapból érdemes így kérni az árajánlatot. Én pl. Diót a lakodalomba is hívom, mert szeretnék hangulatfotókat onnan is. Ha ti is szeretnétek, viszont muszáj spórolnotok, két lehetőség is van. 1. Ha van hobbifotós ismerős, kérjétek meg, nekem szívesen segít ő is. 2. Kérjétek meg a vendégeket, hogy minél több fotót készítsenek, majd juttassanak el nektek.

4. Szimpatizálj vele!

Nem csak a képek minősége, ára fontos, hanem az, hogy jó arc legyen a fotós. Alapból egy nem mindennapi szituban vagytok, ráadásul a fotózás amúgy sem megszokott dolog az átlag embereknél. Fontos, hogy el tudjon lazítani benneteket/ megbízzatok benne és inspirálóak legyetek egymás számára. Ezt nagyon könnyen le lehet mérni egy személyes találkozó alkalmával.

5. Nem olyan menő, mint a Vogue-ban!



Bizony. Ne várj csodát! Nem vagyunk modellek a legtöbben, nem 10 milliós kamerával fotóznak minket átlagban az esküvőn, nem egy nap alatt készül 10 fotó, szóval ne várjunk hiperdurva csodákat. Kérd meg a barátaid, hogy csináljanak csini képeket rólad, majd szoktasd velük magad ahhoz, hogy nem vagy modell, de pont így leszel a legszebb a képeken!




Remélem, hasznos volt számatokra ez az összefoglaló és tanácsadó poszt az esküvői fotósokról, fotózásról!

Nektek már megvan? Ha megvolt az esküvő, milyen volt a fotós? Mik a tapasztalatok?

Szép napot,

Olcsi

1 megjegyzés:

  1. Drága Olcsi!
    Örülök a postodnak hisz nálunk is épp aktuális a téma a héten foglaltuk le a fotósunkat :) Nálunk inkább a modern,romantikus stílus lesz jelen nekünk ez tetszik!
    Szerintem gondold át a videóst,természetesen megértem iszonyat drágák ezsk a dolgok de gondolj bele a képek mellett a videó még is más nekünk ébredéstől buli végéig jelen lesznek ebből egy 3órás dvd lesz!
    2en vannak,kreatív fotózás alatt videózás,kisfilm az egész napból stb stb...
    Mi ezért halasztottunk 1,5 évet,hogy minden meg legyen ahogy elterveztük hisz a nagy nap után már csak az emlékek maradnak!
    Jővő héten megyünk karikagyűrűket nézni :)

    VálaszTörlés